Borgen

Televisiedrama - 2010 - 58 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Veelvuldig bekroonde Deense serie over premier Birgitte Nyborg. De machtsstrijd na haar onverwachte verkiezingswinst heeft gevolgen voor de mensen die haar omringen, haar familie en haar principes.

Tiendelige serie over de ambitieuze Birgitte Nyborg, die een verrassende verkiezingswinst behaalt voor haar partij. Maar politieke macht gaat vaak ten koste van persoonlijke opofferingen. Zal haar huwelijk en gezinsleven haar politieke carrière overleven en kan ze trouw aan haar principes blijven? De veelvuldig bekroonde serie concentreert zich op de effecten van de machtsstrijd op de veertigjarige Nyborg en de mensen die haar omringen, zoals de cynische spindoctor Kasper Juul en de politiek verslaggeefster Katrine Fonsmark.

Credits

Productieland(en)
Denemarken