Boefje

Detlef Sierck Speelfilm - 1939 - 96 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De enige Nederlandse film van melodrama-specialist Douglas Sirk is een drama over een twaalfjarig Rotterdams straatschoffie (gespeeld door de 45-jarige Annie van Ees!). Destijds geselecteerd voor het afgelaste, eerste, Cannes festival 1939.

Rotterdams schoffie (gespeeld door de toen 45-jarige actrice Annie van Ees) ontsnapt uit een opvoedingsgesticht en maakt samen met zijn maatje de haven onveilig. De pastoor blijft in de ondeugd geloven en weet de jongen uit vele hachelijke situaties te redden. Film van later in Amerika beroemd geworden melodrama-specialist Douglas Sirk. De film werd destijds geselecteerd voor het eerste festival van Cannes in 1939, maar in verband met de Tweede Wereldoorlog vond dit festival nooit doorgang.

Credits

Scenario Carl Zuckmayer
Kurt Alexander
Nol van Es
Productiebedrijf City-Film
Camera
Akos Farkas
Cast
Productieland(en)
Nederland