Bloody Marie

Guido van Driel, Lennert Hillege, NSC Speelfilm - 2019 - 78 min.
Geweld
Vanaf 16 jaar
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Camera Lennert Hillege, NSC

Beste Production Design Floris Vos

Beste Sound Design Peter Warnier

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Marie Wankelmut, Duits drankorgel en striptekenaar in de Amsterdamse rosse buurt, heeft een writer's block en een talent om conflicten te creëren. Als het bij de buren uit de klauwen loopt, moet ze het roer drastisch omgooien in deze melancholische tragikomedie.

De in een ver verleden succesvolle striptekenares Marie Wankelmut woont al ruim twintig jaar op de Amsterdamse Wallen. Ze mist inspiratie en wordt geplaagd door schuldgevoelens jegens haar overleden moeder. Marie wisselt drinken en piekeren af, en van creëren komt steeds minder. Toenemende isolatie, een steeds rommeliger bestaan en drankzucht zorgen ervoor dat ze van het ene conflict in het andere belandt. Tot een gruwelijke gebeurtenis bij haar directe buren haar ontnuchtert. Hoewel de film, de personages en de maker (Guido van Driel is naast regisseur ook stripauteur) anders doen vermoeden, is dit verhaal níet op een strip gebaseerd.


Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Marieke Mols
Martien Vlietman
Xavier Rombaut
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Camera
Production Design
Montage
Stijn Deconinck
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Susanne Wolff
Aart Staartjes
Mark Rietman
Teun Luijkx
Jan Bijvoet
Alexia Lestiboudois
Dragos Bucur
Omroep
Distributie
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland, Belgiƫ