Blijf!

Lourens Blok Televisiedrama - 2011 - 86 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De elfjarige Lieke en Milad zijn al jaren hecht bevriend. Als Milad en zijn Iraanse familie na jarenlang procederen het land uit gezet dreigen te worden, doet Lieke er alles aan om hen te helpen.

De elfjarige Lieke en Milad zijn buurtgenoten en al jaren bevriend. Ze delen alles met elkaar. Wanneer Milad en zijn Iraanse ouders na jarenlang procederen het land uitgezet dreigen te worden, is ook Lieke ten einde raad. Terwijl op het schoolplein geprotesteerd wordt, reist de stoere Lieke naar Den Haag om de zaak hogerop onder de aandacht te brengen. Jeugdfilm toont hoe ook kinderen geraakt worden door het huidige uitzettingsbeleid.

Credits

Scenario Mirjam Oomkes
Willemine van de Wiel
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Peter Jan Brouwer
Camera
Steve Walker
Production Design
Montage
Sound Design
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland