Blanco

Rick Lenzing Korte film - 2019 - 14 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Het is voltooid. Maar waarom wil de schrijver tijdens een etentje met vrienden zo weinig vertellen over zijn nieuwe boek? Een geheimzinnige bezoeker tilt dit eenvoudige verhaal naar een ander plan.

Romanschrijver Polo Neveling organiseert een diner voor intimi om het voltooien van zijn nieuwste boek te vieren. Hij is verrast als zijn eerste gast veel eerder arriveert dan gepland. "Ik kom zelden gelegen, meestal te vroeg", spreekt deze. Neveling loodst hem snel naar de keuken, waar hij hem verborgen houdt. Als het etentje is begonnen, lijkt alleen de dochter van de schrijver op te merken dat vader met zijn gedachten ergens anders is. Het wordt duidelijk dat hij een andere reden heeft voor zijn diner. De avond zal een ontroerende wending nemen.

Credits

Regie Rick Lenzing
Scenario Anne Hofhuis
Producent(en) Rick Lenzing
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Eritia de Jonghe
Camera
Production Design
Esther Meijer
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Efraïm Gons
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland