Billy

Theo Maassen Speelfilm - 2018 - 91 min.
Vanaf 12 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Acteur Bruno Vanden Broecke

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Buikspreker Gerard (Bruno Vanden Broecke) vormt samen met zijn hondsbrutale pop Billy al tien jaar een immens populair theaterduo. Ze trekken volle zalen, op het podium zijn ze een geoliede machine alleen achter de schermen botert het wat minder tussen Gerard en Billy. Billy heeft Gerard in die jaren niet alleen op toneel totaal overvleugeld, maar heeft het ook buiten het theater inmiddels geheel voor het zeggen: Billy bepaalt in alle opzichten Gerards leven. Gerard is de lol in het optreden kwijtgeraakt en als hij heel eerlijk is ook de lol in het leven. Wanneer Gerard verliefd wordt op zijn zorgzame nieuwe buurvrouw, de verpleegkundige Merel (Christine de Boer), maar Billy op hetzelfde moment als een blok valt voor de supersexy voetbalvrouw Belinda (Ellen Parren), beseft Gerard dat het echt de hoogste tijd wordt dat hij zijn leven weer in eigen hand neemt. Daar is Billy het echter totaal niet mee eens.

Samen met de hondsbrutale pop Billy vormt buikspreker Gerard een geliefd theaterduo. Maar achter de schermen botert het minder tussen dit ongewone stel. Niet alleen op het toneel overvleugelt Billy zijn eigenaar; ook buiten het theater heeft hij alles voor het zeggen. Dat helpt niet als het op de liefde aankomt. Gerard heeft een oogje op zijn charmante buurvrouw, terwijl Billy wild wordt van voetbalvrouw Belinda. Tijd voor Gerard om zijn leven weer in eigen hand te nemen, wat niet zomaar gaat als hij zijn handen vol heeft aan een monsterachtige pop.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland