Bienvenue à Charleroi

Jelle Dijkstra Korte documentaire - 2014 - 18 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Verstilde observatie van het Waalse Charleroi. Middels straatbeelden en bedachtzame beschouwingen van lokale bewoners verhaalt de documentaire van een stad in verval.

Het Waalse Charleroi is in afbraak. De grauwe straten staan leeg en in de cafés staren mannen over een pintje eerder naar het verleden dan naar de toekomst. Welke kansen liggen hier nog? Wie wil hier nog wonen? Wie valt het verval te verwijten? Sobere observaties van de stad krijgen persoonlijke inhoud door de korte overpeinzingen van jonge en oude stadsbewoners die, hoe negatief vaak ook, toch verknocht lijken aan deze arbeidersstad in het zuiden van België.

Credits

Scenario Jelle Dijkstra
Derk Zijlker
Producent(en) Jelle Dijkstra
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Research
Jelle Dijkstra
Derk Zijlker
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Productieland(en)
Nederland