Bezness as Usual

Alex Pitstra Lange documentaire - 2016 - 85 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De Nederlandse filmmaker Alex Pitstra is 25 jaar als hij een brief krijgt van zijn Tunesische vader. Hij zoekt hem op en wordt in Tunis binnengehaald als de verloren zoon. Maar confrontaties blijven niet uit.


De Tunesische vader van de Nederlandse filmmaker Alex Pitstra verdiende in de jaren zeventig zijn geld met het verleiden van Europese toeristes. Ook de moeder van Alex viel voor hem, al was de relatie geen lang leven beschoren. Vijfentwintig jaar later krijgt Alex een brief van zijn vader en besluit hij hem op te zoeken. In Tunis wacht hem een warm welkom. Maar wat als zijn vader geld vraagt? De zoektocht confronteert Alex niet alleen met cultuurverschillen, maar ook met de relatie met zijn Nederlandse moeder. Wat is zijn rol als zoon tussen twee culturen?

Credits

Scenario Alex Pitstra
Producent(en) Niek Koppen
Jan de Ruiter
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Tadeusz Kieniewicz
Alex Pitstra
Montage
Sound Design
Set geluid
Pawel Uszynski
Muziek
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland