Beyond Words

Urszula Antoniak Speelfilm - 2017 - 84 min.
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Geweld
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-winnaar

Beste Camera Lennert Hillege, NSC

Beste Sound Design Jan Schermer

Gouden Kalf-nominatie

Beste Film Lukasz DzięciolPiotr DzięciolFloor OnrustNoortje Wilschut

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Niets aan Michael, een jonge en succesvolle advocaat in Berlijn, geeft blijk van zijn Poolse wortels. De plotselinge komst van zijn doodgewaande vader stort Michael in een existentiële crisis. Na zijn vaders vertrek, kan Michael zijn leven als Duitser niet meer volhouden.

Dit in strakke zwart-witbeelden neergezette verhaal is niet alleen een vader-zoondrama, maar ook een bespiegeling over thema's als identiteit en immigratie. Het perspectief is ongebruikelijk. Michael is geen underdog, maar een immigrant die zich ogenschijnlijk perfect heeft aangepast. Net als zijn Duitse vriend en collega/baas Franz voelt hij zich thuis in de hippe clubs van Berlijn. Tot de onverwachte verschijning van zijn vader alles op z'n kop zet. Vreemden voor elkaar, brengen ze een weekend samen door, heen en weer slingerend tussen herkenning, afwijzing en wantrouwen. Door deze confrontatie met zijn afkomst raakt Michael in een pijnlijke crisis.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Cast
Distributie
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland, Polen