Bewaarders

Marc Schmidt Lange documentaire - 2018 - 77 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire over het nieuwe, hypermoderne Justitieel Complex Zaanstad, dat door middel van efficiëntie, computergestuurde technieken en met minder personeel méér gevangenen moet kunnen huisvesten.

Meer gevangenen onderbrengen met minder personeel, kan dat? Deze documentaire volgt een team achter de schermen van het splinternieuwe Justitieel Complex Zaanstad, waar die theoretische vraag in praktijk beantwoord wordt. Naast technische nieuwe snufjes is ook de werkwijze anders: gedetineerden re-integreren al binnenshuis. Ze worden aangesproken op hun eigen verantwoordelijkheden en kunnen daar meer bewegingsvrijheid mee verdienen. Wat betekent deze werkwijze voor de bewaarders, die dagelijks te maken hebben met agressie en psychische stoornissen?

Credits

Scenario Marc Schmidt
Producent(en) Janneke Doolaard
Productiebedrijf
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland