Between the Devil and the Deep

Heinrich Dahms Lange documentaire - 2015 - 93 min.
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire over de verscheurde vissersgemeenschap van het Zuid-Afrikaanse Hawston, waar men zich heeft toegelegd op de illegale vangst van een zeeslak die in China als lustopwekker geldt.

Een charismatische visser en parelmoerstroper. Een rouwende moeder wiens zoon op zee is omgekomen. Een liefde die kapot gaat aan crystal meth. Documentairemaker Heinrich Dahms legt het verscheurde leven van een Zuid-Afrikaanse vissersgemeenschap van heel nabij vast - van klopjachten op zee tot intieme momenten bij mensen thuis. Het is nog maar de vraag wie het meest bedreigd wordt: de illegaal geoogste zeeslak die in China als delicatesse en lustopwekker geldt, of deze door armoede, drugsgebruik en politiegeweld getroffen gemeenschap.

Credits

Scenario Heinrich Dahms
Producent(en) Michèle Aimé
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Steven Dhoedt
Uitvoerend producent(en)
Michèle Aimé
Research
Michèle Aimé
Heinrich Dahms
Camera
Montage
Sound Design
Raf Enkels
Set geluid
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland