Bente's stem

Marijn Frank Korte documentaire - 2012 - 30 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Jeugddocumentaire over de elfjarige Bente die meedoet aan het televisieprogramma The Voice Kids. Met alle succes en aandacht groeien Bentes onzekerheden over het zingen onder druk en de oprechtheid van haar nieuwe vriendinnen.

De elfjarige Bente kan zingen als de beste. Als de ster in de dop de auditierondes van het populaire televisieprogramma The Voice Kids doorkomt, wordt voor haar alles anders. Tot dan toe had ze weinig vrienden op school, maar nu is ze opeens heel populair. Maar met alle succes en aandacht slaan ook de twijfels toe. Hoe oprecht zijn haar nieuwe vriendinnen, en hoe leuk is zingen onder druk? Een jeugddocumentaire over de invloed van de grote, zakelijke showbizzwereld op een gepassioneerd jong meisje.

Credits

Scenario Marijn Frank
Producent(en) Nelsje Musch-Elzinga
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Sanne van Nieuwenhuijzen
Research
Camera
Montage
Pelle Asselbergs
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Productieland(en)
Nederland