Bei mir bist du schön

Bouwine Pool Korte film - 2017 - 13 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een lieve oma kijkt in deze weemoedige animatiefilm uit naar de komst van haar kleindochter. Maar dat blijkt niet wederzijds. Voor het bezoek voorbij is, moet oma de warme band hebben hersteld.

Het nostalgische zwart-wit met sepiatinten van deze animatiefilm is geen toeval: de hoofdpersoon, een oude vrouw, leeft in het verleden. Ze luistert naar oude muziek op haar al even oude radio. Ze verheugt zich op de komst van haar kleindochter, die immers zo lief was als baby. Maar als het kleine meisje binnenkomt, blijkt ze behoorlijk veranderd te zijn en speelt ze liever met haar gameboy dan met haar grootmoeder. Lukt het oma om de ogenschijnlijk diepe kloof te dichten en de warme band met haar kleinkind te herstellen?

Credits

Scenario Bouwine Pool
Producent(en) Jiek Weishut
Productiebedrijf
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Muziek
Cast
Distributie
Animatie
Productieland(en)
Nederland