Bebop

Thijs Gloger Speelfilm - 2011 - 72 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bebop is een moeilijk doorgrondbare jazzstijl, waarin complexe ritmes en harmonieën variëren op een thema. Na een solo kan dit thema veranderen. Op dezelfde manier steekt Bebop in elkaar. Zijlijnen en een flashback zijn de solo's die zorgen voor verschuivingen van het raadselachtige thema.
Hoofdpersoon van Bebop is een naamloos meisje dat van het hectische stadsleven terechtkomt op het platteland. In associatieve beelden, vaak dicht op de huid gefilmd of met extreme groothoek, volgt de camera haar in de diverse omgevingen. Bossen met dicht struikgewas maar ook stadswijken met bijzondere architectuur. Op een schoolplein horen we voor het eerst haar stem als ze haar mening geeft over haar leeftijdgenoten: losers en trutten. Het is aan de kijker om te bepalen wat oorzaak en gevolg is van haar gedrag. Waarom tekent ze hartjes op haar been? Waarom steelt ze niet alleen jenever, maar ook een knuffel van een boer. En wat is er nu precies gebeurd op het feest dat in flashback terugkomt?

Credits

Scenario Thijs Gloger
Producent(en) Rene Houwen
Productiebedrijf
Camera
Production Design
Marten Westerveen
Pieter Vink
Montage
Sound Design
Set geluid
Visual Effects
Harry de Lange
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland