Barry Hay, Kissing a Dream

Hadassah de Boer Korte documentaire - 2011 - 53 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Barry Hay, zanger van Golden Earring, werd geboren in India. Hij is de zoon van een Nederlandse moeder en een Engelse vader. Toen zijn ouders scheidden vertrok Barry met zijn moeder naar Nederland. Zij verbrak al het contact met zijn vader, kolonel Philip A. Hay. Barry’s zestigste verjaardag is een keerpunt. Als zijn dochter Bella achttien is, gaat hij met haar voor het eerst terug naar India, op zoek naar zijn verleden.
In haar regiedebuut mengt filmmaker Hadassah de Boer de zoektocht van Barry Hay in India met beelden van zijn leven op Curaçao. Hier bereidt hij zich voor op een belangrijk concert: de presentatie van The Big Band Theory, zijn soloalbum dat is opgedragen aan zijn vader. We zien hem op zijn zestigste verjaardag, in de sportschool en met zijn dochter slenterend door New Delhi. Zo wordt de rockster Barry Hay een man van vlees en bloed, een betrokken vader die dol is op zijn dochters en een zoon op zoek naar zijn vader.

Credits

Producent(en) Bas Westerhof
Productiebedrijf
Beat the Dutch
Camera
Menke Visser
Montage
Manon Lichtveld
Set geluid
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland