Banana Pancakes and the Children of Sticky Rice

Daan Veldhuizen Lange documentaire - 2015 - 93 min.
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Lange Documentaire Daan Veldhuizen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Steeds meer Westerse toeristen vinden hun weg naar het dorpje Maung Ngio in Laos, een in hun ogen ongerept paradijs. De backpackers zoeken authenticiteit terwijl de dorpelingen dromen van welvaart en vooruitgang.

Muang Ngoi, goed verstopt in de moeilijk toegankelijke binnenlanden van Laos, staat nog niet prominent in de Lonely Planet. Maar sinds een jaar of tien is het dorpje van zevenhonderd zielen ontdekt door Westerse backpackers. In hun kielzog kwamen er wegen en elektriciteit. Terwijl de rugzaktoeristen hunkeren naar de ongerepte ervaring, dromen de dorpelingen van welvaart en vooruitgang. De camera kiest geen partij, maar staat wel stevig aan de zijde van de dorpsbewoners en registreert hoe twee verschillende werelden en culturen elkaar gewild of ongewild beïnvloeden.

Credits

Scenario Daan Veldhuizen
Producent(en) Valérie Schuit