BAM

Dennis Overeem Korte film - 2015 - 5 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Zwarte komedie over het leven van de eenzame Mariska dat zich alleen afspeelt op social media. In de echte wereld overkomt haar nooit iets. Tot op een dag het luchtalarm in Emmeloord te laat afgaat.

Het leven van de eenzame supermarktcassière Mariska is een treurige bedoening. Zelfs de man die ze heeft gelokt om haar kassa te repareren merkt haar niet op. Alleen op social media kan ze iemand zijn, in de echte wereld heeft ze niemand en overkomt haar nooit iets. Tot op een dag het luchtalarm in Emmeloord een kwartier te laat afgaat. Regisseur Dennis Overeem kreeg het idee voor deze zwarte komedie toen het maandelijkse luchtalarm in de polder werkelijk een keer te laat was. Dat leidde tot veel nerveus getwitter en gewhatsapp.

Credits

Scenario Dennis Overeem
Producent(en) Peggy Stein
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Bas van Teylingen
Uitvoerend producent(en)
Bas van Teylingen
Camera
Montage
Philip Smeulers
Geluidsnabewerking
Set geluid
Johan Hoitink
Visual Effects
Cast
Productieland(en)
Nederland