Ga naar inhoud
Documentaire, geheel gemaakt met historisch filmmateriaal, over een prille liefde die wordt verstoord wanneer zich een rivaal aandient. Film van Filmmuseum-directeur en filmer Rien Hagen.
Bali, de morgen van de wereld, draait om de prille liefde tussen een jonge man en een jonge vrouw, die wordt verstoord wanneer zich een rivaal aandient. Door jaloezie en misverstanden loopt de relatie naar een onafwendbaar dramatisch einde. Filmmuseum-directeur Rien Hagen maakte van dit gegeven allesbehalve een conventionele film. Hij selecteerde archiefbeelden uit de eigen Nederlands-Indië-collectie en combineerde die met speelfilmfragmenten tot een CinemaScope-film in zwart-wit, zonder gesproken woord, maar wel met geluid en muziek. Hagen wil met deze bijzondere combinatie de vervlechting van het alledaagse en het ceremoniële op Bali duidelijk maken. Dus zijn er naast de fictie-elementen onder andere documentairebeelden van ceremoniële dansen met in trance gebrachte kinderen, rituelen rond een lijkverbranding, een wajangpoppenspel en archiefopnamen die de natuurlijke schoonheid van het eiland en zijn bewoners onderstrepen.

Credits

Producent
Scenario
Set geluid
Productiebedrijf
Eye Filmmuseum
Distributie
Filmmuseum Distributie

Titel: Bali, de morgen van de wereld
Jaar: 2002
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still