Babylon

Eddy Terstall Speelfilm - 1998 - 95 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De titel is een ironische verwijzing naar het Sodom en Gomorrabeeld dat er onder buitenlanders van de Nederlandse hoofdstad bestaat. Vijf komische schetsen van liefde en erotiek in zomers Amsterdam.

De titel is een ironische verwijzing naar het Sodom en Gomorra-beeld dat er vooral onder buitenlanders van de Nederlandse hoofdstad bestaat. De toren van Babel is in dit geval de Amsterdamse Westertoren die in de vijf delen van de film een viertal bijrollen en een heuse hoofdrol voor zich opeist. De verhalen zijn als het ware amoureuze spraakverwarringen: er is een Italiaans, een Zuid-Afrikaans, Duits, Fries en Frans deel. Culturele communicatiestoornissen in het zomerse Amsterdam, met een nadruk op liefde en erotiek waarin mensen, hetzij als inwoner, hetzij als bezoeker, met specifiek Amsterdamse hebbelijkheden en levenswijzen geconfronteerd worden. Babylon is opgenomen met een klein budget en met behulp van vrienden en kennissen.

Credits

Scenario Eddy Terstall
Producent(en) Wim Louwrier
Productiebedrijf
DKP/Amsterdam
Camera
Stefan Bijnen
Willem Nagtglas
Production Design
Daniël Niemann
Montage
Eddy Zoutendijk
Anna Beil
Mixage
Eelco de Vries
Set geluid
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland