Babs

Irma Achten Speelfilm - 2000 - 87 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Muzikale komedie over de ongehuwde moeder Babs (gespeeld door cabaretière Brigitte Kaandorp) wiens leven rigoreus verandert als zij een schoen vindt van een maffiose nachtclubeigenaar.

Muzikale komedie over de ongehuwde moeder Babs (gespeeld door cabaretière Brigitte Kaandorp) die samen met haar achtjarige dochtertje Geert boven café Fritsies woont. Babs' leven verandert rigoreus als zij onder een viaduct een schoen vindt die toebehoort aan de maffiose nachtclubeigenaar Juan Carlos. Het is liefde op het eerste gezicht, maar niet van lange duur: Juan Carlos wordt door de politie opgepakt op verdenking van moord op zijn voormalig vriendinnetje, een Russische danseres. In de tussentijd voelt Geert zich door haar moeder in de steek gelaten en gaat op zoek naar haar 'vader', Lee Towers. De hooggeblondeerde Karla (een dubbelrol van Kaandorp), de zus van Juans rechterhand Citroen, blijkt ook amoureuze gevoelens te hebben voor de charmante Juan.

Credits

Scenario Irma Achten
Producent(en) Kees Kasander
Productiebedrijf
Kasander Film
Coproducent(en)
Camera
Production Design
Montage
Marina Bodbijl
Chris Wyatt
Set geluid
Hugo Helmond
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland