Baantjer het begin

Arne Toonen Speelfilm - 2019 - 111 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Angst
Geweld
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Mannelijke Bijrol Robert de HoogFedja van Huêt

Beste Muziek Joris Oonk

Beste Production Design Kurt Loyens

Beste Vrouwelijke Bijrol Jelka van HoutenLisa Smit

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In de jaren tachtig is Amsterdam zo'n beetje Sodom én Gomorra tegelijkertijd. En dan dreigt er ook nog (krakers)ellende rond de kroning van Beatrix. Werk aan de winkel dus voor de nog groene politierechercheur De Cock ("met C-O-C-K"), en zijn door de wol geverfde partner Montijn.

Amsterdam, 1980. De hoofdstad onder hoogspanning. Krakersrellen, illegale drugshandel en de op handen zijnde kroning van prinses Beatrix met mogelijk een moordaanslag: de pas begonnen rechercheur De Cock heeft er zijn handen vol aan. Zijn politiepartner op Bureau Warmoesstraat, de ras-Jordanees Montijn, neemt het zelf niet zo heel nauw met de wet. Krimi met actie, humor en weelderige Amsterdamse tongval, gebaseerd op de werken van A.C. Baantjer.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Hilde Delaere
Uitvoerend producent(en)
Berry van Zwieten
Coproductiebedrijf
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Marion Boot
Evelien Klein Gebbink
Sound Design
Set geluid
Visual Effects
Timo Aaldriks
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland, België