Away

Parisa Aminolahi Korte film - 2014 - 15 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Experimenteel drama over een jonge Iraanse vrouw die na haar emigratie naar Nederland worstelt met heimwee. Ze vlucht steeds verder weg in verlangende dromen die plots levensbedreigend worden.

Experimenteel drama over Bahar, een jonge Iraanse vrouw die van het warme zuiden naar het koude Nederland emigreert. Met alle kracht probeert Bahar zich aan te passen aan haar nieuwe omgeving. Het contrast tussen de twee landen en de afwezigheid van haar familie en vrienden maken haar echter steeds somberder. De enige manier waarop Bahar met haar heimwee kan omgaan, is door te vluchten in verlangende dromen over haar vaderland. Totdat ook die geruststellende dromen geen veilige schuilplaats meer voor haar zijn.

Credits

Producent(en) Floor Onrust
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Parisa Aminolahi
Mostafa Ghaheri
Montage
Sound Design
Yuval Reuven
Geluidsnabewerking
Yuval Reuven
Muziek
Cast
Website
Productieland(en)
Nederland