Atonement

Joe Wright Speelfilm - 2007 - 123 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Oscarwinnende verfilming van de gelijknamige roman van Ian McEwan waarin een 13-jarig meisje vlak voor WO I een onfortuinlijke keuze maakt die de levens van alle betrokkenen voorgoed zal veranderen.

Oscarwinnende verfilming van de gelijknamige roman van Ian McEwan. Vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog is de dertienjarige Briony getuige van een voorval tussen haar oudere zus en haar geliefde. De zusters stammen uit de Engelse upper class, de jongen staat lager op de sociale ladder. Briony is te jong om te begrijpen wat ze gezien heeft en neemt een besluit dat invloed zal hebben op het verloop van ieders leven. Later blikt de dan bejaarde schrijfster terug op haar onfortuinlijke keuze.

Credits

Regie Joe Wright
Scenario Christopher Hampton
Producent(en) Tim Bevan
Eric Fellner
Paul Webster
Camera
Seamus McGarvey
Production Design
Sarah Greenwood
Montage
Paul Tothill
Sound Design
Martin Jensen
Paul Hamblin
Catherine Hodgson
Set geluid
Danny Hambrook
Visual Effects
Double Negative
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Frankrijk, VS, Groot-Brittannië