Atlantic.

Jan-Willem van Ewijk Speelfilm - 2014 - 94 min.
Alle leeftijden

Gouden Kalf-nominatie

Beste Camera Jasper Wolf

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Drama over de jonge Marokkaan Fettah die - na jarenlang Europese toeristen te hebben zien komen en gaan - besluit om zijn dorp te verlaten. Op zijn surfboard waagt hij de gevaarlijke oversteek naar Europa.

Fettah ziet in zijn Marokkaanse dorpje aan de kust veel Europese windsurfers komen en gaan. De jonge visser krijgt de sport zelf ook onder de knie. Na zijn ontmoeting met de Nederlandse Alexandra besluit hij op zijn surfplank de oversteek naar Europa te wagen. De regisseur liet zich inspireren door zijn eigen surfervaringen in Marokko. Balancerend tussen poëzie en realisme vangt hij in het drama niet alleen het verlangen naar vrijheid, maar ook wat Fettah achterlaat: zijn kleine zusje dat hij in vertrouwen neemt, het dorpsleven en de herinneringen aan zijn ouders.

Credits

Scenario Jan-Willem van Ewijk
Abdelhadi Samih
Producent(en) Bero Beyer
Productiebedrijf
Augustus Film
Man's Films Productions
Endorphine Productions
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Marianne Lambert
Camera
Production Design
Karim Haffad
Montage
Mona Bräuer
Sound Design
Franco Piscopo
Geluidsnabewerking
Franco Piscopo
Peter Flamman
Set geluid
Christian Monheim
Muziek
Cast
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland, België, Duitsland, Marokko