Ataraxia

Sander Blom Speelfilm - 2013 - 82 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Ongebruikelijke handboeken die voorschrijven hoe het leven geleid zou moeten worden krijgen in het speelfilmdebuut van Blom een vertaling in prikkelende filmische vignetten in verschillende filmstijlen.

Eerste lange speelfilm van Sander Blom verbeeldt enkele ongebruikelijke handboeken over 'hoe het ultieme leven te leiden' van een welhaast mythologische drukkerij. Als altijd geïnteresseerd in vraagstukken over echt/onecht introduceert hij met zijn verzameling geanimeerde, documentaire-achtige en gefictionaliseerde episodes visies op zeer uiteenlopende vraagstukken. De nieuwe perspectieven brengen relativering in onze kijk op de realiteit en ons denken en maken 'ataraxia' (gemoedsrust) mogelijk.

Credits

Scenario Sander Blom
Producent(en) Marc Thelosen
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Eva Barra
Research
Camera
Vladas Naudzius
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Animatie
Productieland(en)
Nederland, Groot-Brittanni├ź, Zwitserland, Papoea-Nieuw-Guinea