Artemis: het oneindige kwartet

Hester Overmars Korte documentaire - 2019 - 53 min.
Alle leeftijden

Gouden Kalf-nominatie

Beste Korte Documentaire Hester Overmars

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Vlak voor de viering van hun dertigjarig bestaan beleeft het Artemis Quartet een van de meest turbulente jaren. Is de gedeelde muziekliefde genoeg om moeilijkheden en verliezen te doorstaan?

De viering van het dertigjarig bestaan markeert een buitengewoon jaar voor het in Berlijn gevestigde Artemis Quartet. Wanneer mede-oprichter en cellist Eckart Runge in 2018 besluit het kwartet te verlaten en tweede violist Anthea Kreston kort daarna volgt, wordt het kwartet volledig door elkaar geschud. De musici besluiten om samen te blijven tot het einde van het seizoen, waardoor de resterende leden de kans krijgen om het kwartet opnieuw te reconstrueren. Een blik achter de schermen, én van dichtbij op het internationale podium.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
24classics
Tondowski Films
Camera
Montage
Ralf Verbeek
Sound Design
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland