Arrêt Pipi

Maarten Groen - 2015 - 6 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Sarah en Bram houden in deze horrorfilm een plaspauze in Wallonië met huiveringwekkende gevolgen. In de geest van de Japanse legende Aka Manto krijgen ze de keus tussen rood of blauw wc-papier.

Rood of blauw wc-papier? Die keuze krijgen Sarah en Bram voorgeschoteld als ze langs de weg in Wallonië een plaspauze houden en merken dat het toiletpapier op is. Deze effectieve horrorfilm werd gemaakt in opdracht van de VPRO, voor het op Halloween uitgezonden tv-programma Masters of Fear. Het verhaal is gebaseerd op de Japanse Aka Manto-legende over een kwade geest die onheil brengt in openbare toiletten.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Amber Akkermans
Camera
Production Design
Thomas Hamming
Chiel Sinninghe
Montage
Kostuumontwerp
Sanne Zoë Prins
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Bas Wijers
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland