Ark

Jacques Laureys Korte film - 2010 - 15 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Verfilming van het verhaal De ark van Tommy Wieringa, door Wieringa zelf voorgelezen. Oude foto's illustreren het mysterieuze verhaal van Jan Klick.

Tragikomisch verhaal van Tommy Wieringa, door hemzelf voorgelezen en weergegeven door een reeks oude zwart-wit of sepiakleurige foto's. De oude foto's dragen bij aan de sfeer van een reeds lang verdwenen Nederland. Het verhaal vertelt over de vissersman en duivenmelker Jan Klick, de eerste uit zijn familie die leert lezen en zo de wijde wereld uit boeken leert kennen. Op een dag breekt een woeste storm uit. Als Jan Klick zijn duiven gaat redden drijft zijn huis de zee op.

Credits

Scenario Tommy Wieringa
Producent(en) Jacques Laureys
Productiebedrijf
111 Producties
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland