Arends

Jelle Nesna Televisiedrama - 1997 - 52 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Televisiedrama Jelle Nesna

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Film over het leven van schrijver Jan Arends (1925-1974), die geplaagd door depressiviteit, in 1974 een einde aan zijn leven maakte.

Gedramatiseerde biografie van Jan Arends (1925-1974), een Nederlands dichter, die geplaagd door depressiviteit, in 1974 een einde aan zijn leven maakte door uit het raam van zijn huurkamer aan het Amsterdamse Roelof Hartplein te springen. De film begint in het jaar voor zijn dood en kijkt, terwijl we getuige zijn van de mentale aftakeling van de hoofdpersoon, terug op zijn leven. Door middel van flashbacks zijn we getuige van de tijd die hij doorbracht in psychiatrische inrichtingen en zijn werkzaamheden als tekstschrijver op een reclamebureau. Tot we uiteindelijk op het punt van zijn geboorte aanbelanden.

Credits

Productiebedrijf
Camera
Joost van Starrenburg
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Mixage
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland