Amuse

Ivo van Aart Korte film - 2016 - 5 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Dansfilm over de sociale regels die we onszelf opleggen en de moeite die het soms kost om je daaraan te houden. In een restaurant hebben de gasten alle aandacht voor elkaar - althans, zo lijkt het.

Wat doe je als je tijdens een gesprek geleidelijk de aandacht verliest? Doe je dan alsof je nog steeds geconcentreerd luistert en houd je het gesprek op de automatische piloot gaande? In een groot restaurant hebben de gezellig kletsende mensen alle aandacht voor elkaar. Althans, zo lijkt het. Acht dansers accepteren zonder gêne hun desinteresse en staan zichzelf toe om af te dwalen. Dansfilm over de sociale regels die we onszelf opleggen en de moeite die het soms kost om je daaraan te houden.

Credits

Producent(en) Rob IJpelaar
Productiebedrijf Wanderlust
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Still fotografie
Choreografie
Productieland(en)
Nederland