Amsterdam, Global Village

Johan van der Keuken Lange documentaire - 1996 - 245 min.

Andere prijzen

Grolsch Filmprijs Johan van der Keuken

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Met Khalid als gids maken we kennis met typisch Jordaanse vrouwen en Amsterdamse inwoners uit Tsjetsjenië, Bolivia en Ghana. Filmische uitstapjes geven de indruk van Amsterdam als 'global village'.

Johan van der Keuken droeg de film Amsterdam, Global Village op aan de dichter Bert Schierbeek, aan wie hij tevens het motto voor zijn film ontleende: 'Ik dacht altijd dat het leven 77 verhalen tegelijk was'. Met dat uitgangspunt voert Van der Keuken ons door de Amsterdamse multiculturele samenleving. Brommerkoerier Khalid is onze gids en in zijn sporen maken we onder andere kennis met inwoners uit Tsjetsjenië, Bolivia en Ghana, maar ook met typisch Jordaanse vrouwen die uit het raam hangen en elkaar de oren van het hoofd kletsen. Door filmische uitstapjes naar de landen waar deze mensen vandaan komen, geeft de film inderdaad de indruk van Amsterdam als 'global village'.

Credits

Productiebedrijf
Camera
Montage
Mixage
Jack Bol
Set geluid
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland