Among Horses and Men

Marjoleine Boonstra Lange documentaire - 2011 - 78 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De Amerikaanse staat Nevada herbergt grote kuddes wilde paarden. Plaatselijke ranches vangen ze voor verkoop. Eén daarvan is onderdeel van staatsgevangenis The Northern Nevada Correctional Centre.
Filmmaker Marjoleine Boonstra volgde enkele jonge gedetineerden in de laatste drie maanden van een lange gevangenschap. Vóór hun terugkeer in de maatschappij nemen ze deel aan dit project, waarbij ze helpen wilde paarden te vangen, te temmen en te trainen. Het intensieve contact met de dieren confronteert de mannen voortdurend met zichzelf.
Marjoleine Boonstra toont het leerproces van deze tough guys. Trainer Hank stelt dat de bewakers er niet zijn om te babysitten. De mannen moeten zich volgens hem ontwikkelen: ze moeten iets leren, iets doen. De gedetineerden zijn bereid het leven onder ogen te zien en net als de paarden, die na de training naar een andere baas gaan, te berusten in hun lot. De omgang met de paarden slaat een brug. Tussen binnen, waar ze het vertrouwen van een dier, maar ook van hun medegedetineerden hebben moeten winnen. En buiten, waar ze zichzelf zullen moeten hervinden.

Credits

Productiebedrijf
Camera
Montage
Menno Boerema
Sound Design
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland