Amer Raja: De beste bokser van de wereld

Rob Vermeulen Korte documentaire - 1999 - 26 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een veertienjarige bokser droomt ervan wereldkampioen te worden. Volgens zijn trainer heeft hij het karakter om die status ook te bereiken.

Amer Raya is een veertienjarige Pakistaanse bokser die wereldkampioen wil worden. Samen met vier Marokkaanse jongens traint hij iedere dag in boksschool Boxing '82 in Rotterdam Zuid. Trainer Frans van Heerik is als een vader voor de jongens. Hij wil dat ze wat bereiken in dit leven. Maar goede boksers die vanuit de jeugd doorstromen zijn schaars. Jonge boksers hebben volgens Frans doorgaans een slap karakter of ze worden uiteindelijk bij hem vandaan gehaald door een vriendinnetje. Amer zou wel eens een uitzondering kunnen zijn: hij is volgens Frans een groot talent en kan een belangrijk bokser worden. In de documentaire Amer Raya: de beste bokser van de wereld volgens we Amer en vier Marokkanen in de aanloop naar een belangrijk toernooi. Amer moet vechten tegen een jongen die de Nederlandse selectie traint en waartegen hij al eens 'onbeslist' heeft gebokst.

Credits

Scenario Rob Vermeulen
Producent(en) Frank van den Engel
Productiebedrijf
Camera
John Vane
Montage
Set geluid
Productieland(en)
Nederland