Altijd yours, voor never

Paula van der Oest Televisiedrama - 1996 - 52 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste acteerprestatie TV Drama Rick Nicolet

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Single-play over de passieve vijftiger Hanna die op bevel van haar man bij een fastfood-restaurant gaat werken, waar ze smoorverliefd wordt op haar Amerikaanse instructeur.

Single-play over een vrouw die tegen haar zin een nieuw leven begint. Hanna, een onzekere vijftiger met een meisjesachtige uitstraling, leidt al meer dan dertig jaar een teruggetrokken bestaan. Haar man Johan houdt van haar zoals zij is en neemt haar tegen het leven in bescherming. Als hij na zijn pensionering echter elk uur van de dag met haar aanwezigheid wordt geconfronteerd begint haar passiviteit hem op zijn zenuwen te werken. Hij dwingt haar te solliciteren bij een nieuw fastfood-restaurant en is opgetogen wanneer ze wordt toegelaten tot de praktijktraining. In de weken die volgen begint Hanna langzaam maar zeker op te bloeien en wordt ze, tot ontzetting van Johan, smoorverliefd op haar Amerikaanse instructeur.

Credits

Producent(en) Burny Bos
Productiebedrijf
Camera
Production Design
Montage
Mixage
Jack Bol
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland