Als je later groot bent

Max Baggerman Korte documentaire - 2019 - 22 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte documentaire over ons werkzame bestaan in een sociaalkapitalistische samenleving. Minimalistische scènes reduceren arbeid tot zijn uiterlijke, soms licht absurdistische verschijningsvorm.

Wat betekent het om mens te zijn in een door werk gedreven samenleving? Deze persoonlijke, maatschappijkritische documentaire beschouwt de mens gedurende een werkdag: van forenzen op weg naar werk en kantoorpanden vol werknemers die allemaal identiek achter een computer typen, tot de constante herhalingen achter de lopende band. Door de visueel minimalistische insteek komt de absurditeit van talloze taken extra naar voren. De 40-urige werkweek consumeert het grootste deel van onze tijd. Moeten we dat wel willen?

Credits

Regie Max Baggerman
Productiebedrijf Nederlandse Filmacademie
Dramaturgie
Thomas van Noort
Camera
Montage
Wies Hundling
Sound Design
Björn Hoogland
Mixage
Andrea de Jonge
Set geluid
Muziek
Annelotte Coster
Omroep
Productieland(en)
Nederland