Als het zo is

Kay Greidanus, Steef de Bot Korte film - 2016 - 12 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Drama over een hechte vriendschap die zijn einde nadert omdat een van hen stervende is. In de laatste maanden die Freek en Sam samen doorbrengen, vieren de twintigers het leven op geheel eigen wijze.

Op de begrafenis van Freek staat Sam voor de spiegel. De twintiger denkt terug aan de laatste maanden die hij samen met zijn vriend heeft doorgebracht. Sam herinnert zich hoe ze afscheid namen door het leven te vieren, op geheel eigen wijze. Drama over het onherroepelijke einde van een hechte vriendschap. Over een laatste wil op een verkreukeld papier, racen met rolstoelen en zweven op het strand. Over die dronken avond zonder flesopener en over hoe een wollen trui en kaplaarzen in de blubber de sfeer kunnen bepalen.

Credits

Productiebedrijf
Icarus Productions
Camera
Sacha Glastra van Loon
Montage
Nick Eckhardt
Sound Design
Mattijs Klijn
Geluidsnabewerking
Mattijs Klijn
Set geluid
Onne Veldman
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland