ALS de Dood

Julia Strijland Korte documentaire - 2012 - 58 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Portret van patiƫnt met de voortschrijdende spierziekte ALS is subtiel eerbetoon aan de wilskracht van een man en zijn gezin om binnen alle beperkingen te gaan voor de liefde, vriendschap en het behoud van zo veel mogelijk autonomie.

In december 2009 krijgt de Amsterdamse muzikant en ondernemer Miron Komarnicki te horen dat hij Amyotrofe Laterale Sclerose (ALS) heeft. De spierziekte schakelt langzaam al zijn functies uit, de levensverwachting is 1,5 jaar. Filmmaker Julia Strijland volgt Miron, zijn vrouw Herma en hun zoontje Zoran in hun dagelijks bestaan. Gaandeweg komt het naderende eind minder centraal te staan maar neemt de ode aan het leven, vriendschap en de liefde de overhand.

Credits

Scenario Julia Strijland
Producent(en) Julia Strijland
Productiebedrijf
MoMo Productions
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Rick David
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland