Alles mag

Steven Wouterlood Korte film - 2013 - 23 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Korte Film Steven Wouterlood

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Jeugddrama over de elfjarige, Brabantse Tygo die vlak na zijn verhuizing naar Amsterdam een spreekbeurt houdt over carnaval. Wat begint als een algemene uitleg loopt uit op een ontroerend persoonlijk verhaal.

Tygo, een elfjarige jongen uit Brabant, houdt vlak na zijn verhuizing naar Amsterdam een spreekbeurt over carnaval. Eerst legt hij zijn klas uit wat het feest inhoudt en vertelt hij over de fanfare waarvan hij samen met zijn vader deel uitmaakte. Maar al snel ontvouwt Tygo’s spreekbeurt zich tot een ontroerend persoonlijk verhaal over zijn ouders, zijn grote wens om bij de majorettes te gaan en zijn liefde voor Lara. Hoewel zijn vader altijd zegt dat met carnaval alles mag, laat hij Tygo tegelijkertijd zien dat je zelfs dan te ver kunt gaan.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland