Alles is liefde

Joram Lürsen Speelfilm - 2007 - 120 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Lange Speelfilm Jeroen BekerFrans van GestelJob GosschalkSan Fu Maltha

Beste Regie Joram Lürsen

Gouden Kalf-nominatie

Beste Camera Lex Brand

Beste Montage Peter Alderliesten, NCE

Beste Production Design Harry Ammerlaan

Beste Scenario Kim van Kooten

Beste Vrouwelijke Bijrol Lies Visschedijk

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm)

Diamanten Film (1.000.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Romantische komedie met melancholiek tintje weeft verschillende verhaallijnen vloeiend dooreen tegen het decor van Amsterdam in de sinterklaastijd.

'Liefde is als Sinterklaas. Je moet erin geloven. Anders wordt het niks.' Romantische komedie met vele Nederlandse sterren weeft verschillende verhaallijnen over (gebrek aan) liefde dooreen tegen het decor van Amsterdam in sinterklaastijd. De goedheiligman maakt zich op voor de intocht, maar sterft plotseling. Zijn mysterieuze, last minute-vervanger gedraagt zich niet als een normale Sinterklaas en dat brengt heel wat teweeg bij de inwoners van de Amsterdamse binnenstad. Van kroonprins Valentijn tot Bijenkorf-verkoopster Kiki, van badmeester Victor tot gescheiden moeder Klaasje, maar ook bij hun kinderen, ouders en andere verwanten: iedereen komt zichzelf tegen tijdens deze ongewone sinterklaasweek en raakt zo verstrikt in de (on)mogelijkheden van de liefde. Regisseur Joram Lürsen brengt al deze perikelen met secuur oog voor timing tot een goed einde - en vergeet daarbij niet dat de liefde vaak een melancholiek randje heeft.

Credits

Productiebedrijf
Motel Films
Kemna Casting
Fu Works Productions
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Geluidsnabewerking
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland