Allen tegen allen

Luuk Bouwman Lange documentaire - 2019 - 104 min.
Vanaf 12 jaar
Discriminatie
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Muziek Bram Meindersma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Deze documentaire ontrafelt het vooroorlogse, Nederlandse fascisme. Was het fascisme een eenmalig historisch verschijnsel of is het iets van alle tijden, een zekere mentaliteit?

Deze documentaire combineert uniek archiefbeeld en interviews, terwijl het vragen stelt over de opkomst en de staat van fascisme in Nederland. Naast de alom bekende NSB blijken tientallen fascistische bewegingen actief te zijn geweest in de jaren twintig en dertig. Het blijkt een onbekende geschiedenis van voortdurende ruzies, intriges, scheuringen, fusies en kleine Führer. Wat aanvankelijk een komische warboel van ruziënde fascisten lijkt, neemt uiteindelijk steeds duisterder vormen aan.

Credits

Scenario Luuk Bouwman
Producent(en) Joost Verheij
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Research
Rik Binnendijk
Luuk Bouwman
Sofie van der Graaf
Rik Binnendijk
Rik Binnendijk
Luuk Bouwman
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
EOIKON
Distributie
Productieland(en)
Nederland