Alleen de dood liegt niet

Sam Yazdanpanna Korte film - 2020 - 15 min.
Vanaf 9 jaar

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Farid staat voor een moeilijke keuze: zijn opa vertellen dat deze ongeneeslijk ziek is, of hem beschermen tegen de harde realiteit.

Bokser Farid krijgt te horen dat zijn geliefde opa - een Iraanse oud-Olympisch kampioen - ongeneeslijk ziek is. Het is Farids taak om het slechte nieuws te vertellen aan de oude man, die de Nederlandse dokter niet verstaat. Maar moet hij hem de waarheid vertellen of de werkelijkheid verbuigen, in de hoop dat dit zijn opa langer op de been houdt? De film komt voort uit workshops met jongeren uit asielzoekerscentra, waarin zij op hun eigen leven gebaseerde verhalen ontwikkelden.

Credits

Productiebedrijf
WEBACT
Sam Yazdanpanna Filmproductie
Uitvoerend producent(en)
Daphne Van Schaijk
Aqil Dahhan
Research
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Maaike Van Endhoven
Sound Design
Olivier Rekers
Misagh Dabiri
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Misagh Dabiri
Cast
Ali Fardi
Hamid Reza Javdan
Monic Hendrickx
Seno Server
Mahnaz Heygarnejadi
Yousri Belgaroui
Umit Krcen
Still fotografie
Petra Katanic
Productieland(en)
Nederland