All You Need For a Film...

Albert Wulffers, Anja Masling Korte film - 2005 - 2 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De Franse filmmaker Jean-Luc Godard zei ooit: 'Alles wat je nodig hebt voor een film is een wapen en een vrouw.' Deze zeer korte film volgt die opdracht zeer precies op, met één close-up van een foto.

De filmtitel verschijnt in beeld, over een langzaam voorbijglijdende close-up van een foto. 'All you need, for a film...' We zien het gezicht van een vrouw en een geweer dat zij vasthoudt. De camera maakt een rondje, zoomt dan uit. Einde. Geïnspireerd door Nam Van Nguyen, Jean-Luc Godard en Fritz Lang, staat er dan. Godard zei in elk geval ooit: 'Alles wat je nodig hebt voor een film is een wapen en een vrouw.'

Credits

Productiebedrijf
Camera
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland