All Stars 2: Old Stars

Jean van de Velde Speelfilm - 2011 - 117 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Angst
Discriminatie
Grof taalgebruik

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De Swift Boys in de verlenging! Een onverwacht huwelijk in Spanje vraagt om een spontane reünie. In deze roadmovie met een lach en een traan moeten ze Duitse nudisten, de Franse politie maar vooral hun midlifecrisis zien te overleven.

Het origineel leverde al brandstof op voor een tv-serie en een aantal buitenlandse remakes, en na bijna vijftien jaar ook voor een heus vervolg. Daarin is het onverwachte huwelijk in Barcelona van één van hun oude voetbalmaten aanleiding voor een spontane reünie van de Swift Boys. Uiteraard lopen alle plannen in de soep, en dat begint al op Schiphol. Noodgedwongen vertrekken ze in het busje van Harry’s Tuincentrum om toch nog op tijd bij de huwelijksvoltrekking te zijn. Obstakels zijn daarbij het Belgische wegennet, Duitse nudisten en een onbuigzame Franse politieagent. Kolderieke verwikkelingen, maar met hier en daar een serieuze ondertoon als de jongens ieder voor zich worstelen met de tweede helft van hun leven. Ook de ode aan de ontbrekende All Star Antonie Kamerling raakt een gevoelige snaar.

Credits

Producent(en) Rolf Koot
Jean van de Velde
Productiebedrijf
All Yours Film
Uitvoerend producent(en)
Esther van Leeuwen
Camera
Production Design
Montage
Sander Vos
Liesbeth Wieggers
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland