Ahorse!

Wendy Gutman - 2018 - 20 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een virtuele reis door de menselijke verbeelding, van de prehistorie tot de toekomst. Dat alles in twintig minuten, met onze trouwe metgezel: het paard.

Deze cinematografisch rijke VR-installatie neemt de toeschouwer mee op een poëtische en filosofische reis over VR en ons besef van de realiteit. Als kijker word je zo meegenomen naar een alternatieve geschiedenis van de menselijke verbeelding via verleden, heden en verder, in wisselende verschillende perspectieven: van de prehistorie naar de verre toekomst. Tegelijkertijd is het een reis door de verschillende fases van ons idee van realiteit. Hoe ontwikkelde onze verbeelding zich en wat betekent het eigenlijk om mens te zijn? De installatie wordt ondersteund door een voice-over, geschreven door Lenina Ungari, en wordt begeleid door een poëtisch essay van Edwin Gardner getiteld From One World to the Next - The Adventures of Consciousness.

Ahorse! ging vorig jaar november in première op IDFA, en was daarna te zien en te ervaren op het prestigieuze techfestival SXSW in Austin, Texas en het fotografiefestival in Naarden.

Credits

Regie Wendy Gutman
Scenario Lenina Ungari
Producent(en) Wendela Scheltema
Uitvoerend producent(en)
Rianne Poodt
Eva Haak Wegman
Camera
Montage
Leon van Oord
Fynn Roovers
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Ricardo Viana
Muziek
Cast
Seida Palomino
Karen Sefton
Distributie
Kattenkabinet
Still fotografie
Animatie
Remco Blom C4D
Dajo Brinkman PG
Conceptontwikkeling
Wendy Gutman
Grafische vormgeving
Pauline Le Pape
ARK Roosje Klap
Interface en interaction design
Aron Fels
Gijs Bannenberg
Technische realisatie
Andries de Marez Oyens
Webontwikkeling
Inspector V
Productieland(en)
Nederland