Afscheid van de maan

Dick Tuinder Speelfilm - 2014 - 93 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Vrouwelijke Bijrol Elise Schaap

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Het NASA-besluit om in 1972 te stoppen met bemande maanlandingen, markeert het einde van een tijdperk. Een tienerjongen is er getuige van hoe de tijdgeest de levens van de bewoners van zijn flat voorgoed verandert.

Het NASA-besluit om in 1972 te stoppen met de bemande maanlandingen markeert het einde van een tijdperk. Een tienerjongen volgt gespannen de berichtgeving via radio en televisie. Zijn belevingswereld beperkt zich tot de flat waarin hij woont. Door zijn ogen zien we hoe enkele bewoners worden beïnvloed door de veranderende mode, leefgewoonten en seksuele moraal die langzaam uit de buitenwereld hun kleine microkosmos binnenkomen. Als de geest eenmaal uit de fles is, blijkt er geen weg meer terug.

Credits

Scenario Dick Tuinder
Producent(en) Gijs van de Westelaken
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Manu Hartsuyker
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland