Afrikaanse bruid

Roy Dames, Jos Driessen Lange documentaire - 2019 - 87 min.
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Discriminatie
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire met een grimmige blik op cultuurverschillen en vooroordelen. Voelt de Belgische Gilbert echte liefde voor zijn Afrikaanse vriendinnen, of spelen andere motieven mee?

De gepensioneerde Belgische ex-paratrooper Gilbert woont in Diani Beach, aan de Keniaanse kust. Hij geniet er van het klimaat, het bier en de lokale vrouwen. Het is niet moeilijk om hier een leuke dame te ontmoeten, want de mooiste vrouwen van Kenia trekken hierheen om een ‘mzungu’, een westerse man, te vinden. Maar echte liefde vinden blijkt moeilijk. Steeds weer verdenkt Gilbert zijn vriendinnen ervan dat het ze alleen om zijn geld te doen is. Maar is dat zo? Of is het zijn getroebleerde verleden dat hem blijft achtervolgen?

Credits

Producent(en) Robbert van Lanschot
Joost Verheij
Productiebedrijf Howling Dogs
MM Filmprodukties
Coproductiebedrijf
Camera
Montage
Sound Design
Muziek
Distributie
Windmill Film Distribution
Productieland(en)
Nederland