Adieu a G.

Djoeke Veeninga, Marlou van den Berge, Jeroen Visser Korte documentaire - 2017 - 64 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Conceptueel kunstenaar Ger van Elk (1941 - 2014) uit zich in alle vormen die kunst biedt. Documentaire over zijn laatste jaren toont zijn werk en vertelt over dat wat je niet ziet.

Kunstenaar Ger van Elk (1941 - 2014) uit zich in alle vormen die kunst biedt. Zijn werk wordt conceptueel genoemd. Het is geestig en ironisch maar tegelijk uiterst serieus. Van Elk is continu op zoek naar schoonheid en poëzie. Deze korte documentaire volgt Ger in zijn laatste jaren. Hij voert in Venetië een Replacement Piece uit en ontwerpt zijn laatste werk: twaalf automatische landschappen. Hij geeft een overzicht van zijn oeuvre maar vertelt ook over zijn ideeën en hoe hij ze uitvoert. Hij neemt de kijker mee achter de horizon; naar wat we niet zien.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Visual Effects
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland