Adèle Bloemendaal: Eens wil ik er van af zijn

Maarten Mourik Korte documentaire - 2014 - 50 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In vier ontmoetingen tussen de filmmaker en Adèle Bloemendaal komen vrijwel alle aspecten van haar leven aan de orde en ontstaat een intiem portret van een van ‘s lands meest markante artiesten.

Nadat Maarten Mourik werd gevraagd een theatervoorstelling te regisseren over de bijna tachtigjarige Adèle Bloemendaal raakte hij door de cabaretière gefascineerd. Hoewel Bloemendaal in eerste instantie niets voor een documentaire voelde, volgden vier gefilmde ontmoetingen waarin een van Nederlands meest markante theater- en televisiepersoonlijkheden op karakteristieke wijze haar leven belicht. Mouriks portret van de vrouw die leefde volgens het principe ‘een sterk verhaal vult de zaal’ laat een verzwakte maar ongebroken Bloemendaal zien, die nog niets aan aanwezigheid heeft ingebonden.

Credits

Producent(en) Monique Busman
Michiel van Erp
Productiebedrijf De Familie Film & TV
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Omroep
Productieland(en)
Nederland