Adelborsten

Walter Stokman Lange documentaire - 2014 - 80 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Ieder jaar kiest een aantal jongens en meiden voor een officiersopleiding bij de Koninklijke Marine. Ze stappen een nieuwe wereld binnen waarin loyaliteit en toewijding, hiërarchie en rituelen een belangrijke rol spelen.

Ieder jaar kiest een aantal jongens en meiden van rond de achttien voor een officiersopleiding bij de Koninklijke Marine. Ze stappen een nieuwe wereld binnen waarin loyaliteit en toewijding, hiërarchie en rituelen een belangrijke rol spelen. In kalm observerende stijl volgt de film ze gedurende de eerste maanden waarin ze veel overwinningen op zichzelf zullen moeten behalen. Wat beweegt deze jongeren om de vertrouwde burgermaatschappij achter zich te laten? Wat zegt dat over hen en over de tijd waarin we leven?

Credits

Scenario Walter Stokman
Producent(en) Marc Bary
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Omroep
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland