Achtste-groepers huilen niet

Dennis Bots Speelfilm - 2012 - 96 min.
Vanaf 9 jaar
Angst
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-winnaar

UPC Gouden Kalf voor de Beste Publieksfilm Dennis Bots

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Voetbalfanaat Akkie uit groep 8 wordt ernstig ziek, ze heeft leukemie. Jeugdfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens roert in vlot tempo lichte en zware thema’s aan: van vriendschap tot kanker.

De stoere Akkie zit in groep 8 en is helemaal wild van voetbal. Tijdens schooltijd wordt haar klas door juf Ina klaargestoomd voor belangrijke zaken als de Citotoets, het schoolkamp en de finale van het schooltoernooi. Na schooltijd gaat ze het liefst voetballen met haar klasgenoten. Het kan haar niets schelen dat Joep voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze kan hem makkelijk aan. Maar dan wordt Akkie ziek, ze heeft leukemie. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar klasgenoten en juf Ina. Ondanks het verdriet kan de optimistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien, zoals de opstelling van het team. Als het ernaar uitziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar. Jeugdfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens.

Credits

Producent(en) Reinier Selen
David Jan Bijker
Harro van Staverden
Productiebedrijf
Rinkel Film
Bijker Film & TV
Living Stone
Coproducent(en)
Martin de Witte
Jacomien Nijhof
Peter Beker
Uitvoerend producent(en)
Camera
Gerd Schelfhout
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland